Jdi na obsah Jdi na menu
 


FK Spartak Lipník nad Bečvou "B" - Jezernice (15.10.2017)

19. 10. 2017

15.10.2017 nás čekalo dlouho očekávané derby mezi Lipníkem "B" a Jezernici. Bylo krásné podzimní počasí, které prospělo nadstandartní návštěvnosti na okresní přebor.
Začátek utkání vyšel mnohem lépe domácím fotbalistům. První vážnou situaci domácí nevyužili. Ve 4. minutě se domácí ujali vedení z rohového kopu se prosadil Zdeněk Šatánek - 1:0. V 9. minutě se mohli domácí radovat podruhé, naštěstí dlouhý míč za obranu na poslední chvíli sebral brankář hostí. V 11. minutě se prosadil hlavou Jan Šanta a vyrovnal na 1:1 !!! Od tohoto okamžiku byla Jezernice mnohem lepším mužstvem na hřišti. V 21. minutě měl vedení na hlavě Daniel Bosák, ale bohužel trefil jen břevno domácí svatyně. A tak přišel krutý trest pro hosty z Jezernice, opět se mohl radovat Zdeněk Šatánek, který dokonale využil nedorozumění mezi stoperem Romanem Navrátilem a brankářem Lukášem Lasíkem - 2:1. Do poločasu mohl Šatánek uzavřít hattrick, ale trestuhodně z malého vápna přestřelil bránu. Ve 40. minutě předvedl nepochopitelný zákrok David Hurta, který přejel Ladislava Dvořáka, který musel být vystřídán. Do hry se dostal Vojtěch Pavliska. Do šaten se šlo za vedení domácího týmu, který měl méně ze hry, ale na gólové šance vedl.
Do druhého poločasu nastoupila obě dvě mužstva beze změn. V druhé půlce nebylo nic moc k vidění, Lipník se soustředil spíš na obranou fázi a nepouštěl Jezernici do vážnějších situací. Když už se našlo okénko v obraně Lipníka, tak skvělým vyběhnutím překazil šanci hostů brankář domácích Lukáš Jakubík. V 62. minutě se nechal školácky obrat o míč Jan Šanta a po krásném centru se prosadil Zdeněk Šatánek a završil svůj geniální výkon hattrickem - 3:1. Hosté z Jezernice se snažili o kontaktní gól a když už se zdálo, že Jakub Simon půjde sám na brankáře Jakubíka tak výborným obranným zákrokem šanci překazil kapitán domácích Marek Zabránský. V 88. minutě jsme byli svědky málo vídaného gólu v okresním přeboru. Z dobrých 25 metrů napřáhl Daniel Kulhánek a vymetl pavučiny domácí svatyně 3:2 !!! Hosté vsadili všechno na jednu kartu a hnali se za vyrovnáním. V 90. minutě dostali výhodu trestného kopu, exekuce se ujal Daniel Bosák, ale bohužel překopl bránu domácích. V 92. minutě se dostal do otevřené obrany domácí záložník nacentroval míč před bránu zcela osamocenému Kovaříkovi, který se nemýlil a zvýšil na konečných 4:2 pro Lipník.

Základní sestava: Lasík(K) - Klepík, Navrátil, Zbruž, Janíček - Bosák, Šanta, Kulhánek, Dvořák, Šelle - Simon.

Na střídání připraveni: Pavliska, Telepun, Kulhánek P., Schmidt, Zapletal

Video z utkání:https://www.youtube.com/watch?v=0Ru3qPBK9Dc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář