Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor - Jan Šanta

28. 2. 2019

Věkem mladý hráč, přesto jeden ze základních kamenů sestavy
Sokola Jezernice –
Jan Šanta č. 8.
Honzo, řekni nám něco o své fotbalové minulosti a tom, co Tě přivedlo do Jezernice?

Od 6 let jsem působil v Lipníku nad Bečvou, kam mě k fotbalu přivedl můj kamarád a zde jsem hrál až do dorostu. Do Jezernice mě přivedl Kuba Simon, neměl jsem nějaký velký důvod. Kuba mi to nabídl a já si řekl proč ne.

Jak hodnotíš premiérovou podzimní část sezóny v 1.B třídě?

Určitě by to mohlo být lepší. Myslím si, že máme kvalitní tým, který by se mohl umístit
do 5. místa. Škoda posledních dvou prohraných zápasů a zápasu proti Troubkám. Ale přece jsme jen nováček v soutěži, musíme si zvyknout a přezimování na 8. místě není špatné.

V čem Ty vidíš svoje největší fotbalové přednosti a kde si myslíš, že je potřeba přidat.

Těžko říct, jaké jsou mé přednosti. Momentálně možná fyzická kondice, i když i na ní musím stále pracovat. Dále určitě práce s míčem, po zimní pauze, kdy jsem 3 měsíce nešáhl na balón, to bude potřeba.

Platíš za velmi univerzálního hráče, ale jaký je Tvůj vysněný post a případně s kým ze současného kádru si nejvíc fotbalově rozumíš.

Neřekl bych přímo vysněný post, ale poslední dobou mě to táhne do útoku. Nejradši bych se viděl na hrotu. Bohužel útočníků máme hodně, ale střední záloha mi vůbec nevadí, akorát bych rád hrál více ofenzivně. V současném kádru si určitě nejvíce fotbalově rozumím s Matesem Votavou a pak i se Štěpánem Burešem, se kterým jsem hrál za Lipník už od žáků.

Co Tvoje fotbalová budoucnost, jaké jsou plány?

Fotbal hraji už jen pro to, že mě to baví. Žádné plány nemám, chci jen hrát, dokud mi to zdraví dovolí a bude mě to bavit.

Jak nejraději trávíš svůj volný čas, co Tě baví krom fotbalu?

Svůj volný čas se snažím trávit aktivně. Poslední dobou je to cvičení a běhání, ale baví mě sport celkově. Rád si zahraju například hokej, tenis nebo florbal. Co se týče mimo sportu, tak rád sleduju seriály, filmy a zbytek času věnuju kamarádům a rodině.

Honzo, moc děkuji za rozhovor a ať se fotbalem bavíš hodně dlouho. RD

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář