Jdi na obsah Jdi na menu
 


2.1. 2019

2. 1. 2019

Po mnoha letech, hraje Sokol Jezernice zase Krajskou fotbalovou soutěž – 1. B třídu. Poděkování zpětně patří nejen samotným hráčům, ale také obci a jejímu vedení, všem sponzorům, věrným fanouškům a několika aktivním příznivcům. Hlavní zásluhu na samotném oficiálním chodu fotbalového klubu však mají pánové Ing. Milan Šelle (předseda klubu) a Jan Vika (sekretář klubu).

Jak si počínají hráči při zápasech, mohou fanoušci posoudit každý víkend fotbalové sezóny. Co ale organizační a materiální záležitosti klubu - bez funkčního zázemí se dnes nedá hrát ani 1.B třída.

Pět otázek k tématu položím sekretáři oddílu:

 

Krásný, fotbalově - kulturní areál vyžaduje pravidelnou údržbu a starost o travnatou herní plochu – jak a kdo o ni bude pečovat – mám na mysli jak hnojení, pískování, válcování, provzdušňování, tak i pravidelné zavlažování, sekání a lajnování?
Starost o travnatou plochu jsme momentálně svěřili firmě Král ze Štarnova, která má bohaté zkušenosti s péčí o travnaté plochy. O zavlažování se bude opět starat pan Vika starší, o sečení obec a lajnování musíme bohužel řešit operativně, protože se mi bohužel ještě nepodařilo sehnat správce areálu.

 

Součástí každého fotbalového týmu (krom hráčů a trenéra) je post vedoucího mužstva a jeho starost zdaleka není jen „podepsat zápis o utkání“, počítá se nějak se stabilním obsazením této funkce?
Se stabilním obsazením této funkce se samozřejmě počítá, ale situace je podobná jako s postem správce. Oslovil jsem několik lidí, které bych si na této funkci představoval, ale bohužel, jak víte v dnešní době je velice těžké sehnat někoho, kdo by si odepřel svůj volný čas a věnoval ho druhým. Doufám, že se mi brzo podaří někoho na tuto funkci sehnat.

 

Jako nováček soutěže, byla Jezernice v podzimní části soutěže osvobozena od povinnosti „natáčet“ průběh domácích zápasů a videa zasílat na OKFS, jak tento požadavek v jarní části soutěže zajistíte?
Natáčení jsme domluvili se slečnou Pavliskovou, která jak už všichni co se o náš tým zajímají ví, natáčí videa z našich utkání už několik let.

 

Mají příznivci fotbalu v Jezernici počítat s nějakou výraznou obměnou hráčského kádru.
S výraznou změnou kádru se nepočítá. Je pravda, že ke konci půlsezóny se nám hráčský kádr velice zúžil, doufám, že na jaře se vrátí hráči po zranění. S největší pravděpodobností dojde ke změně na postu brankáře, protože nynější se rozhodl momentálně nepokračovat.

 

Jaká byla spokojenost vedení Sokola Jezernice s vystupováním a reprezentací obce od hráčů a to jak na domácím, tak na venkovních hřištích?
Vedení Sokola prozatím hodnotí výkony mužstva jako velmi dobré, myslím, že před začátkem soutěže nikdo nepředpokládal, že získáme 20 bodů, které jsou dobrý základ pro udržení se v soutěži, což je náš cíl. Nutno podotknout, že jich mohlo být i víc, ale víme míč je kulatý. Potrápili jsme většinu týmů z horních pater tabulky a naproti tomu jsme věnovali body těm úplně dole, ale tím samozřejmě nechci hanit výkony hráčů. Naopak bych jim chtěl všem i trenérovi poděkovat za úspěšný vstup do I.B třídy.
Co se týče obce, po rozhovoru s paní starostkou, jsem byl ujištěn, že i obec je spokojená s našimi výsledky a hodlá tým dále podporovat v jeho snažení.

Děkuji Jan Vika, sekretář TJ Sokol Jezernice.

Děkujeme za rozhovor a do nového roku přejeme hodně radosti s fotbalem v Jezernici.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář